Byggsats / Inbyggnadsförstärkare
Filtrera:
Pris
Tillverkare
Dayton Audio
Hypex Electronics

Inbyggnadsförstärkare

För speciella DIY-projekt där man ska bygga en egen aktiv högtalare, så är inbyggnadsförstärkaren en avgörande ingrediens i konstruktionen. Med detta menas att man bygger in själva förstärkarplattan i högtalarens kabinett. Det finns även dedikerade förstärkare för passiva baslådor som tillhör en annan produktkategori och som då kallas för subwoofersteg. Välj rätt inbyggnadsförstärkare som matchar dina specifika behov kan du skapa ett kvalitativt högtalarsystem som levererar ett kraftfullt och detaljerat ljud, skräddarsytt efter dina personliga preferenser och rumsförhållanden.
Hos Ljudfokus finner du ett intressant produktutbud från erkänt duktiga aktörer som amerikanska Dayton Audio och holländska Hypex Electronics.
Läs mer
Dayton SPA500DSP inbyggnadsförstärkare med DSP
Detta är en förstklassig inbyggnadsförstärkare på 500 Watt (4 Ohm) med in...
7498 kr
Köp
Info
Spara
Hypex FusionAmp FA123 bryggkopplingsbar inbyggnadsförstärkare
Detta är en mycket välljudande inbyggnadsförstärkare för dig som vill byg...
5790 kr
5998 kr
Köp
Info
Spara
Hypex FusionAmp FA122 bryggkopplingsbar inbyggnadsförstärkare
Detta är en mycket välljudande inbyggnadsförstärkare för dig som vill byg...
4890 kr
4998 kr
Köp
Info
Dayton SPA250DSP inbyggnadsförstärkare med DSP
Detta är en förstklassig inbyggnadsförstärkare på 250 Watt (4 Ohm) med in...
4498 kr
Köp
Info
Spara 328 kr
Hypex FusionAmp FA251 inbyggnadsförstärkare, monoblock
Detta är en mycket välljudande inbyggnadsförstärkare för dig som vill byg...
4170 kr
4498 kr
Köp
Info
Spara 695 kr
Hypex FusionAmp FA252 bryggkopplingsbar inbyggnadsförstärkare
Detta är en mycket välljudande inbyggnadsförstärkare för dig som vill byg...
5295 kr
5990 kr
Köp
Info
Spara
Hypex FusionAmp FA501 inbyggnadsförstärkare, monoblock
Detta är en mycket välljudande inbyggnadsförstärkare för dig som vill byg...
5790 kr
5875 kr
Köp
Info
Spara 708 kr
Hypex FusionAmp FA502 bryggkopplingsbar inbyggnadsförstärkare
Detta är en mycket välljudande inbyggnadsförstärkare för dig som vill byg...
8290 kr
8998 kr
Köp
Info
Spara 808 kr
Hypex FusionAmp FA503 bryggkopplingsbar inbyggnadsförstärkare
Detta är en mycket välljudande inbyggnadsförstärkare för dig som vill byg...
9190 kr
9998 kr
Köp
Info

Inbyggnadsförstärkare

När du bygger en egen högtalare så är valet av inbyggnadsförstärkare en avgörande faktor för att uppnå optimal prestanda. Den här kategorin av förstärkare är en mycket populär lösning för DIY-projekt, särskilt för specialiserade helaktiva fullregisterhögtalare, oftast en 2-vägs stativhögtalare eller en kraftfullare 3-vägs golvhögtalare. Denna typ av förstärkare är designad för att monteras direkt in i högtalarkabinettet. Elektronikkomponenterna och nätdelen sitter monterad på en förstärkarplatta, som skruvas fast mest lämpligt på baksidan av högtalaren. Detta möjliggör dolda kabeldragningar, vilket ger en renare installation.
Eftersom förstärkaren placeras inuti högtalarkabinettet är det viktigt att beakta dess inverkan på den inre lådvolymen och dess värmeutveckling, vilket kan påverka det inre lufttrycket och därmed ljudkvaliteten. En noggrann avstämning av högtalarlådan som tar hänsyn till förstärkarens placering är därför viktig och nödvändig.

Inbyggnadsförstärkare Klass A/B och Klass D

Inbyggnadsförstärkare använder vanligtvis två huvudsakliga teknologier, som främst skiljer sig mellan effektiviteten i värmeutvecklingen, samt att man kan skapa olika ljudkaraktärer i återgivningen. Vissa tillverkare föredrar klass A/B-tekniken av ljudmässiga skäl med sitt generellt lite varmare och fylligare ljud, men med något högre värmeutveckling och lägre effektivitet jämfört med Klass D.
Andra ser fördelarna i klass D-teknikens högre effektivitet och kompakta storlek, som kan ge musiken en stramare och mer dynamisk karaktär. Klass D-tekniken fungerar genom att modulera insignalen med en högfrekvent pulsbreddsmodulation (PWM), vilket minimerar värmeutvecklingen och gör dem extremt energieffektiva. Denna teknik kan vara särskilt användbar för den som avser att bygga en egen subwoofer och är i behov av hög uteffekt.
Som så mycket annat så handlar det i mångt och mycket om vad man själv har för tycke och smak, samt vad syftet är med ljudbygget. 

Viktiga komponenter i inbyggnadsförstärkare

När du väljer en inbyggnadsförstärkare är det viktigt att förstå de olika komponenterna som påverkar dess prestanda och kompatibilitet med din högtalardesign. 
Vissa inbyggnadsförstärkare är av monodesign, vilket innebär att konstruerade för att ett enda högtalarelement, vanligtvis ett baselement. Det finns även stereoupplagor samt flerkanaliga inbyggnadsförstärkare om du planerar att driva flera element, mest förekommande en 2-vägs eller 3-vägs konstruktion.

Ett högkvalitativt nätaggregat är avgörande för att säkerställa en stabil och ren strömförsörjning till förstärkaren, vilket direkt påverkar ljudkvaliteten och dess förmåga att hantera dynamiska toppar i musiken. 
Eftersom inbyggnadsförstärkare är placerade inuti högtalarkabinetten, så är en effektiv värmeavledning nödvändig. Många modeller är utrustade med kylflänsar eller tysta fläktar för att förhindra överhettning. Många förstärkare är utrustade med överhettningsskydd som automatiskt sänker effekten eller stänger av förstärkaren vid överhettning.

Inbyggnadsförstärkare med DSP

En inbyggnadsförstärkare med DSP (Digital Signal Processing) erbjuder inte bara kraft för att driva högtalarelementen, utan även möjligheten att finjustera och optimera ljudet för specifika miljöer och preferenser. Denna kombination av förstärkare och avancerad signalbehandling blir ett oumbärligt verktyg för moderna ljudprojekt.

Inbyggnadsförstärkare med DSP är oftast baserade på klass D-tekniken. Dels på grund av fördelarna med dess höga effektivitet och låga värmeutveckling, men främst för att själva DSP-kretsarna bearbetar ljudsignalen i realtid i den digitala domänen. Detta möjliggör access till avancerade ljudjusteringar som parametisk EQ, aktiva delningsfilter, dynamik- och tidsjusteringar samt rumsanpassning, som ofta sköts genom en mätmikrofon och kalibreringsprogramvara som justerar EQ och andra parametrar för att kompensera för reflektioner, absorption och andra akustiska fenomen.
Genom att integrera DSP i förstärkaren kan man uppnå en mer exakt och kontrollerad ljudbild, skräddarsydd för specifika akustiska förhållanden.

DSP-förstärkare styrs ofta via en dator eller en mobil enhet genom en dedikerad programvara. Detta ger användaren full tillgång till alla DSP-funktionerna. I mer avancerade högtalarkonstruktioner används DSP-tekniken för att hantera aktiva delningsfilter och tidsjusteringar mellan olika högtalarelement, vilket resulterar i en mer sammanhängande och naturlig ljudbild.
För infällnadshögtalare kan DSP-tekniken fördelaktigt användas för att kompensera akustiska utmaningar som reflektioner från närliggande ytor och en begränsad lådvolym.

Eftersom DSP-förstärkare är programvarudrivna, så kan det komma mjukvaru-uppdateringar. Så det är viktigt att se över om sådana uppdateringar finns tillgängliga för att dra nytta av de senaste funktionerna och säkerhetsfixarna. Detta kan oftast göras via en USB-anslutning eller över nätverket.

Är du osäker i ditt val av inbyggnadsförstärkare för ditt bygge, så tveka inte att kontakta oss för rådgivning på telefon eller mail.

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.