- OFC-kopparledare med en ledararea på 2.5 mm² täcker behovet för 16 Ampere
- Flexibel och böjlig konstruktion
- Anpassad för bruk i störningskänslig miljö – sjukhus, styrsystem, mätutrustning, laboratorier
- Lämplig för personer med elallergi
- Ledare spunna med brant stigning ger lägre magnetfält och en renare ström
- Kabelns unika skärmning ger lågt läckage och upptag av störningar
- Diameter: 11 mm
- Tillverkad i Ljungskile
- Angivet pris är per lösmeter!
Supra LoRad
Svenska kabelexperten Supra har vidareutvecklat sin storsäljande nätkabel LoRad, som numer har tillägget mkII. Den största skillnaden är det nya och unika nylon-skärmkonceptet. En halvledande nylonskärm ger bättre skärmningsegenskaper, böjhållfasthet, miljöimmunitet, högre draghållfasthet och lägre egenmikrofoni. Nylonskärmen ansluts via en högflexibel billedare. Supra har testat och utvärderat alla kända skärmtyper för att tillverka en så bra kabel som möjligt. Supra´s halvledande nylonskärm var den enda som klarade säkerhetskraven och dessutom var dess skärmande egenskaper bäst i test.
Supra LoRad mkII nätkabel
LoRad är en förkortning av Low Radiation, vilket betyder låg strålning. Strålning är en sammanfattning av flera olika begrepp, där en nätkabel faktiskt både utsätter och utsätts av sin omgivning, vad gäller magnetfält, växelspänningsfält och elektromagnetiska fält. LoRad är en patenterad kabelkonstruktion som förenar den vanliga nätkabeln kombinerat med de hänsyn som måste tas vid audiobruk. Egenskaperna har visat sig också värdefulla inom den medicinska världen och i flygledartorn, där läkares respektive flygledares känsliga utrustning inte får kunna störas överhuvudtaget. Till sist, men inte minst viktigt, är att Supra Lorad används vid elsanering hos elöverkänsliga. Det är vetenskapligt bevisat att magnetfält påverkar celltillväxt och ju mer potent anläggningen är, desto större ström drar den från nätet och konsekvensen av ström är magnetfält.
Avgivande störfält minskas med två tekniker; dels skärmen som minskar både avgivna störningar så väl som omgivna samt kabelns ledare som spinns med brant stigning för att minska induktansen, vilket ger lågt både utåtriktat såväl som upptaget magnetfält. Särskilt RF (högfrekventa radiofrekvenser) har en benägenhet att leta sig in i ljudanläggningen vilket ger ett högre grundbrus (brusgolv). Man kan tycka att HiFi-anläggningens nätdelar är bra avstörda i och med sin transformator, men det visar sig ofta att man valt toroidtransformator som är extra känslig för RF-genomsläpp på grund av det som kallas strö-kapacitans. Bästa metoden är att ansluta sina enheter med Supras LoRad serie av nätmatning i ett skyddsjordat vägguttag.
Största skillnaden hos mkII-versionen är Supras unika halvledande nylonskärm som ansluts via en jordledare. Skärmen ger bättre skärmning, starkare böj- och dragstyrka, samt en ofta förbisedd egenskap, låg egenmikrofoni. En kabel som utsätts för yttre fysisk påverkan, kan leda in detta i form av störningar i signalen. LoRad har i test uppvisat den lägsta störningspåverkan som uppmätts. LoRad mkII är testad och certifierad av Intertek i Sverige och möter den europeiska säkerhetsnormen HD21.5 S3.
Notat!
I LoRad mkII finns numer även en bi-ledare som ska termineras tillsammans med jordledaren (grön/gul). Supra LoRad måste anslutas till ett skyddsjordat vägguttag för att kabelns/kablarnas skärmverkan samt att LoRad kopplingslisters filter och skärmning, ska fungera.
För att kabelns skärmande egenskaper skall fungera, måste den vara ansluten i ett jordat uttag.