- Välljudande hybridförstärkare med rörbaserad ingång och transistorer i utgångssteget
- Strömstark konstruktion på 2x50 Watt (8 Ohm), 2x70 Watt (4 Ohm)
- HDMI ARC ger ett perfekt koppling med en platt-TV
- HDMI CEC gör att du kan styra volymen via TV:ns fjärrkontroll
- Bluetooth 5.0 med aptX
- Subwoofer-utgång för att lätt kunna utöka systemet med en aktiv baslåda
- Inbyggt RIAA-steg för skivspelare med en MM-pickup
- Tonkontroller för att kunna sminka ljudet efter eget tycke och smak
- Dimbar display i två steg
- Fjärrkontroll medföljer
Tyska Magnat grundades år 1973 och ingår idag i den amerikanskägda koncernen Audiovox. Fabriktet finns representerat i över 50 länder och har skapat sig ett aktat namn för sina innovativa och generösa konstruktioner.
Genom åren har man nog mest skapat sig ett aktat namn för sina giftiga och innovativa högtalarkonstruktioner, men att de besitter stor kunskap inom elektronik är stereoförstärkaren MA700 ett levande bevis på!
Man spinner vidare på konceptet och framgångarna som storebröderna MR780 och MA900 bidragit med.
Vad vill du spela?
MA700 såg dagens ljus i början av år 2022 och rent funktionsmässigt så är det väldigt lite som man saknar. Det skulle vara en nätverksuppkoppling, men det finns Bluetooth 5.0 med aptX.
Då det finns både en optisk och coaxial digitialingång så kan man på så sätt ansluta en nätverksspelare, om behovet finns för detta. De båda ingångarna hanterar 24/192.
Man har även tänkt på dig som älskar ljudet från en skivspelare och försett förstärkaren med ett RIAA-steg, som är uppbyggt kring ultra-lågbrusiga OP-förstärkare med subsonic-filter och stöd för MM-pickuper.
Givetvis finns ett gäng analoga stereoingångar, samt hörlursuttag på frontpanelen ifall du vill avnjuta musiken i lugn och ro en stund.
Parallellerna dras snabbt med syskonet och stereoreceivern MR780, då de båda modellerna prismässigt ligger väldigt nära varandra.
I MA700 har Magnats ingenjörer medvetet valt att skippa det inbyggda radiokortet och man har i direkt jämförelse även bantat ner nätdelen. Givetvis finner vi selekterade komponenter, ett avskärmande chassi helt i metall och en tilltagen toroidal-transformator, vilket borgar för en hög ljudkvalitet och strömkapacitet. Men när storebror lämnar 75 Watt/kanal så lämnar MA700 50 Watt/kanal i 8 Ohm. Det gör den väl lämpad för ett par förstklassiga stativhögtalare, eller ett par slankare golvhögtalare.
Det man istället försett MA700 är en HDMI ARC-anslutning, vilket ger en perfekta brygga mellan din platt-TV och förstärkaren. Då TV:n matar ut digital ljudinformation så är det förstärkarens DAC-kort som gör den kritiska digital-till-analog omvandlingen och därmed sätter all ljudprägel. Och då ljudsignalen går genom dubbeltriod-röret ECC88 som bidrar det till den övertygande musikaliska och varma karaktären som förstärkaren besitter.
Magnat har även försett förstärkaren med en subwoofer-utgång, vilket ger signaler till hur deras ingenjörer själva tänker. Om man har högtalare som inte helt spelar ut i djupbas-området, så kan man lätt komplettera med en aktiv baslåda.
Det glimmar om ljudet
Att Magnat har en förkärlek till rör har vi sett genom åren och det är ett välkommet inslag till hur man skapar en genuin ljudkaraktär. MA700 spelar väldigt organiskt och närvarande med en dos värme från de dubbeltrioden ECC88, som sitter i förstegssektionen. Det råder delade meningar kring rör- eller transistorbaserad teknik men vad händer om man kombinerar båda i en och samma produkt? Det kan bli riktigt bra och så är det med MA700. Här har Magnats ingenjörer lyckats med en bedrift. Genom hybrid-uppbyggnaden får man rörens klang som fångat mängder av audiofilers intresse, och tillsammans med ett transistor-baserat utgångssteg så får man högre uteffekt och bättre anslag i musiken. Ja, det blir helt enkelt väldigt väldigt bra.
Det medföljer en fjärrrkontroll för ett enkelt handhavande.
Notera att Magnat ger 3 månaders garanti på rören!