- Semi-öppna over-ear hörlurar som vänder sig till den kräsne lyssnaren i studion eller hemmet
- Extremt lätta membran bidrar till dess höga ljudkvalitet
- Bekväm passform för långvarigt bruk
- Mjuka öronkuddar och ett vadderat huvudband ger en skön komfort
- Impedans på 250 Ohm kräver en bra hörlursförstärkare för högsta ljudkvalitet
- Robust och servicevänlig konstruktion där alla delar är utbytbara
- Nominell tryckkraft på 3.5 Newton
- Ensidig anslutning med en 3 meter spirallindad kabel
- 6.3mm adapter medföljer
- Tillverkad i Tyskland
Tyska Beyerdynamic är en av världens största och äldsta tillverkare av förstklassiga hörlurar och mikrofoner. Ändå sedan starten år 1924 har man varit ett familjeföretag och tack vare sin spjutspetsteknik och stora kunskapsområde har man blivit ett respekterat namn, oavsett om det rör sig om konsumentprodukter, konferenssystem eller för sändningar och studio.
DT 880 Edition vs DT 880 PRO
Först måste vi berätta att DT-880 är lite av en kultklassiker, som såg dagens ljus i sin första upplaga redan på 1980-talet. När den första upplagan kom så revolutionerade Beyer mer eller mindre marknaden, där man satte en ny standard på vilken ljudkvalitet man fick för sina slantar. Genom åren har man kontinuerligt förbättrad modellen och dagens modell bräcker ännu det mesta på marknaden i sin prisklass.
Beyerdynamic har i sitt utbud två upplagor av DT-880 - med tillägget Edition eller PRO. Skillnaden ligger i att "Edition" är mer anpassad för bruk i hemmet, som kommer med ett lite mjukare huvudband och en rak hörlurskabel. Med "PRO" vill Beyerdynamic ha en inriktning mer mot studiohållet, där huvudbandet sitter lite tighare mot huvudet och där den medföljande hörlurskabeln kan vara spirallindad (beroende på vilken impedans modellen har).
Sluten, semi-öppen eller öppen design
Konstruktionen i DT 880 är semi-öppen, vilket innebär att den är ett mellanting mellan öppen och sluten hörlur. Lite grovt uttryckt så är en sluten lur lite mer komplicerad att utveckla, då ljudet "stängs" inne i kåpan. Ljudmässigt så är generellt den öppna principen den som gör att ljudet "öppnar" upp sig mest. Så med DT 880 får man en god mix med mycket av fördelarna från båda principerna. Luren utesluter omgivningens ljud mer mer effektivt än en helt öppen modell, men har samtidigt en mer detaljerad och linjär karaktär än merpart av marknadens slutna modeller.
DT 770, DT 880 och DT 990 är tekniskt sett nära besläktade med varandra och samtliga tre bjuder på en fantastisk prestanda i prisklassen. Det som kan fälla avgörandet i beslutsfattningen på vilken modell som lämpar sig bäst för just din musikupplevelse, är hur mycket av omgivningens ljud som kan störa.
Kan du njuta av musiken i lugn och ro så kan DT 990 passa bäst. Vet du om att det kommer finnas lättare störmoment runt omkring dig så kan DT 880 vara din fullträff. Vid högre nivåer av ljud från omgivningen så kan den slutna DT 770 bäst se till att låta dig fokusera på musiken.
Inom studiovärlden så skulle man kunna säga att DT 770 passar bäst för scenbruk, DT 880 för mastering och DT 990 vid kritisk lyssning.
Vilken impedans ska man ha?
Flertalet av Beyerdynamics hörlursmodeller tillverkas i olika impedanser. Detta kan man uppnå genom att ha olika konstruktioner på hur spolarna lindas. Generellt så är 32 Ohm bäst anpassad för portabelt bruk eller om man vill lyssna på musik hemma via en dator, surfplatta eller mobiltelefonen. Detta då det inte krävs lika mycket spänning för att förstärka signalen. De flesta mobiltelefoner är inte utrustade med bra hörlurssteg. En impedans på 80 Ohm ger för de flesta en tillräcklig ljudstyrka via en portabel enhet, men det börjar bli gränsfall och snudd på en för tuff last för mobiltelefonen, där man märker att ljudstyrkan tappat. En hörlur med en angiven impedans på 250 Ohm kräver betydligt mer av hörlursförstärkarens kapacitet med högre spänning. Kopplar du dem direkt till en dators 3.5mm uttag så låter det förmodligen svagt där du önskar få ut mer. Kopplar du dem till en stereoförstärkare så blir det bättre, men hörlurarna kommer mest ut till sin rätt när de ansluts till en mer påkostad, separat hörlursförstärkare. Marknadens mer exotiska hörlurar finns oftast i en impedans på 600 Ohm, där man genom spolarnas lindning uppnår en ännu högre ljudkvalitet. Dock på bekostnad att hörluren blir väldigt komplex att driva. Hörlurstillverkaren har gjort ett medvetet drag kring detta och vet om att användaren har en hörlursförstärkare av klass!